Kan din organisation drage fordel af høj effektivitet og øget produktivitet? Det indlysende svar er ‘ja’. En god måde at opnå disse resultater på og en overflod af andre fordele er gennem dedikeret organisationsudvikling (OD). Der er mange redskaber, der kan bruges til dette, herunder er machine learning, virtual reality, AI, data encryption og security nogle der anses interessante.

OD er ​​praksis med planlagt, systemisk ændring i medarbejdernes overbevisninger, holdninger og værdier for individuel og virksomhedsvækst. Formålet med OD er ​​at gøre det muligt for en organisation at reagere bedre og tilpasse sig industrien / markedsændringer og teknologiske fremskridt. I det følgende fokuseres der på fem fordele ved OD fra løbende forbedringer til øget overskud.

5 væsentlige fordele ved organisationsudvikling

1) Kontinuerlig forbedring – Virksomheder, der engagerer sig i organisationsudvikling, forpligter sig til konstant at forbedre deres forretning og tilbud. OD-processen skaber en kontinuerlig forbedringscyklus, hvor strategier planlægges, implementeres, evalueres, forbedres og overvåges. Organisationsudvikling er en proaktiv tilgang, der omfatter ændringer (intern og ekstern) og udnytter den til fornyelse.

2) Øget kommunikation – En af de vigtigste fordele ved OD er ​​øget kommunikation, feedback og interaktion i organisationen. Målet med at forbedre kommunikationen er at tilpasse alle medarbejdere til de fælles mål og værdier i virksomheden. Her kan virtual reality være med som en del af rekruttering, læring og on-boarding. Kandidatkommunikation fører også til øget forståelse for behovet for forandring i organisationen. Kommunikationen er åben på tværs af alle niveauer i organisationen, og relevant feedback deles tilbage til forbedring.

3) Medarbejderudvikling – Organisationsudvikling fokuserer på øget kommunikation for at påvirke medarbejderne for at skabe ønskede ændringer. Behovet for medarbejderudvikling stammer fra konstant industri og markedsændringer. Dette får en organisation til regelmæssigt at forbedre medarbejdernes færdigheder for at imødekomme udviklingen i markedets krav. Dette opnås gennem et program for læring, træning, færdigheder / kompetenceforbedring og forbedring af arbejdsprocessen.

4) Product & Service Enhancement – En stor fordel ved OD er ​​innovation, hvilket fører til produkt og serviceforbedring. Innovation opnås gennem medarbejderudvikling, der fokuserer på at belønne succeser og øge motivation og moral. I sådan et scenarie er medarbejderinddragelse højt, hvilket fører til øget kreativitet og innovation. Organisationsudvikling øger også produktinnovation ved at anvende konkurrencedygtig analyse, markedsundersøgelse, samt forbrugernes forventninger og præferencer.

5) Øget profit- Organisationsudvikling påvirker bundlinjen på en række måder. Gennem øget innovation og produktivitet øges effektiviteten og overskuddet. Omkostningerne reduceres ved at minimere medarbejderomsætning og fravær. Da OD tilpasser mål og fokuserer på udvikling, øges produkt- og servicekvalitet, samt medarbejdertilfredshed. Kulturskiftet til en af ​​løbende forbedringer giver virksomheden en klar fordel på den konkurrencedygtige markedsplads.

Læs mere om mulighederne for at integrere virtual reality i organisationen hos Pendula Solutions: Virtual reality Danmark.