Veganisme

På denne side, kan du læse nærmere omkring veganisme, også kaldet den veganske livsstil eller filosofi. Den veganske livsstil eller livsfilosofi, har i udgangspunktet en række hovedelementer. Disse elementer relaterer til dyreetik, miljø og sundhed, som jeg har opstillet i en 2000-ords lang artikel omkring den plantebaserede diæt.

Min personlige forståelse af veganisme og/eller veganere, er at de ønsker det bedste for både dyr, mennesker og planeten. Det går jeg selvfølgelig ind for, men samtidig eksisterer der en observeret fjenskhed inden for livsstilen som jeg ikke bryder mig om. Denne observerede fjenskhed går ud på, at alle, som ikke spiser på samme måde som dem, ikke er gode nok.

Det skaber en afstand eller kløft, hvor kommunikationen forværres betydeligt. Det bliver således umuligt at have en dialog omkring emnet, hvilket i min bog er dårligt. Det er derfor essentielt som seriøs veganer at have det menneskelige indover, således kommunikationen ikke forværres.

Oplysning og vejledning af medmennesker omkring veganisme

De fleste af os har spist kød og andet, og sikkert i en længere periode. Grunden til, at vi skiftede, var at vi blev oplyst på en måde, der subjektivt fungerede for os. Det er de færreste, som synes, at det er herligt “at blive råbt af” i relation til kostvaner. Det er således ikke en bæredygtig løsning “at råbe op” som tilgang til oplysning og vejledning. Hvis man som tilhænger af veganisme virkelig ønsker at vejlede sine medmennesker, skal der en helt anderledes tilgang til dette.

Jeg sidder ikke med svaret, da vi alle sammen har hver vores verdensforståelse. Dermed er det forskelligt, hvad der fungerer i forhold til at få folk til at forstå, hvorfor veganisme eller plantebaseret kost er godt. Selv har jeg skrevet en længere artikel omkring emnet på min side omkring den plantebaserede diæt.

Som afsluttende bemærkning, er formålet med denne artikel at få folk til at være mere medmenneskelige. Husk at foretage god og korrekt vejledning i forhold til plantebaseret kost og andre emner, således der skabes konstruktiv dialog.