Gaming er en type af underholdning, som har eksisteret siden 1950’erne. Dog var de første typer af computerplatforme meget simple, hvilket også medførte meget simple spil.

Dette er også grunden til, at der gik relativt lang tid før at gaming blev mere velanset og meningsfuldt – og gik mainstream. Faktisk blev det at spille først nogenlunde populært i starten af 1980’erne, hvor arkadespillene virkelig trådte ind på markedet.

Internettets betydning

Med opfindelsen af internettet, tog spilinteressen og -udviklingen virkelig fart, da deling af viden og information blev meget lettere. Med opfindelsen af internettet, blev online-delen til computerspil, og senere konsoller muliggjort.

Med tiden er gaming også blevet lettere tilgængeligt, grundet de mange forskellige platforme, hvorfra der kan købes og installeres spil.

Disse platforme er blandt andet Battle.net, Steam, Origin og Epic Games Launcher. Battle.net kører via Blizzard, men det er dog ikke muligt at købe alle ydelser via platformen hos Blizzard såsom et Blizzard gavekort.

Se også det populære gavekort til Playstation Store.

Computerspil og læring

I forhold til læring, er det oftere set, at computerspil anvendes i denne sammenhæng. IT er i høj grad blevet et motivationselement i forbindelse med læring, og derfor giver det god mening af anvende computerspil i læringen.

Det er muligt at læse nærmere omkring computerspil og læring på siden, hvor Minecraft indgår som et konkret eksempel med udgangspunkt i matematik i folkeskolen. Inden for matematik er der en gren, der hedder geometric algebra. Du kan læse nærmere om Geometric algebra ved at besøge denne side: Geometric Algebra.

Game based learning er ikke som sådan et nyt fænomen, og indgår højst sandsynligt i mange kendte titler. Dette uden man som spiller, lægger mærke til det. Game based learning, eller spilbaseret læring, er interessant, da brugerens motivationsniveau, kan være yderst højt.

Køb et Steam gavekort og print det selv, så slipper du for at stå i kø nede i butikkerne til jul og generelt.

Typer af platforme til gaming

Gennem tiden har der været mange forskellige platforme til gaming, men mange af disse er ligeledes gennem tiden blevet udateret, hvilket selvfølgelig også er naturligt i takt med den teknologiske udvikling.

Nogle af de mest nævneværdige spilplatforme, som har høj brugertilslutning, er i dag (2017) følgende platforme:

 • PC (Windows) – AMD Ryzen 5 1500X – Stationær gamer PC med Nvidia Geforce GTX 1060
 • Playstation
 • Xbox
 • Android
 • iOS

Online Gaming på internettet / E-sport

Gaming på internettet blev hurtigt populært gennem e-sport, som kan karakteriseres som konkurrencepræget gaming. E-sport blev især populært gennem spillene Starcraft, Unreal Tournament og Counter-Strike i 1990’erne og starten af 2000’erne.

I samspil med internettet, blev det som sagt lettere at producere spil og dele information. Dette førte til en eksplosiv udvikling inden for casual gaming, hvilket er en afslappet for for underholdning, hvor spillet ikke spilles direkte for at konkurrere mod hinanden.

Casual Gaming

Casual gaming, som også kan betegnes som den afslappede måde at spille spil på, blev rigtig populær i takt med at flere fik adgang til de forskellige platforme til at spille på.

I dag er den afslappede måde at spille på, tilgængelig for stort set alle med adgang til en smartphone. Android og iOS er klart de mest anvendte styresystemer i forhold til at spille de nyeste spil på mobiltelefonen.

Pokémon Go til Google Android og Apple iOS

Gaming udvikler sig fortsat, og der kommer hele tiden nye koncepter til. Pokémon Go er et at disse nye koncepter i 2016, hvor spilleren går rundt i den virkelige verden og finder Pokémoner og andre ting via sin smartphone.

Spillet blev på kort tid særdeles populært, og skabte også sine kontroverser i forhold til dette. Hvis du ønsker at læse nærmere omkring Pokémon Go med relevans som spiller eller virksomhed, kan du med fordel blogindlægget på siden omkring Pokémon Go.

Nye spiltitler i år 2018

På denne liste udvælges nogle af de interessante spiltitler i 2018. Electronic Arts står stærkt med deres Origin platform, og udgiver primært på denne.

 • The Sims 4 Jungle Adventure
 • Fortnite
 • Conan Exiles
 • Battlefield 5 (V) fra EA på Origin

Fortnite har været udgivet i 2017, og er blevet en nævneværdig battle royale, hvor 100 spillere kæmper om at blive nummer 1. Efter sigende har spillet opnået 40 millioner spillere i starten af 2018: Køb Fortnite Deluxe Edition billigt.

Find din nye Conan Exiles cd-key gennem Billige Koder her: Køb Conan Exiles cd-key Billige Koder. Spillet bliver formentlig et survival spil, hvor der også vil være mulighed for PvP. Dermed kommer det med stor sandsynlighed til at minde mere om DayZ, contra PUBG og Fortnite.

Battlefield 5 (V)

Køb Battlefield 5 (V) Origin cd-key og oplev den sidste udgivelse af Battlefield serien fra Electronic Arts.

Spændende spil titler i år 2017

Af spændende titler i år 2017 er der naturligvis en lang række. Dette varierer selvfølgelig efter, hvad man præfererer inden for gaming. I forhold til dette opstilles der i dette afsnit en liste over interessante titler.

Denne liste skal ikke ses som en afgørende liste over titler, men blot eksempler på spil, der med sandsynlighed vil få stor succes i år 2017. Listen opstilles nedenfor:

 • For Honor
 • Mass Effect Andromeda
 • Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG)

I det følgende opstilles underafsnit for de nævnte spil: Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG), For Honor, Mass Effect Andromeda

Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG)

Min absolut favorit i 2017 er klart Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG), som er et multi-player, action-shooter og “battle-royale” spil. Hos billige-koder.dk, kan du købe en cd-key til Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) ved at anvende følgende link: Køb Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) cd-key.

For Honor

For Honor er et nyt “hack and slash” spil fra Ubisoft, og indeholder både singleplayer kampagne og multiplayer online. For Honor er både udviklet og udgivet af Ubisoft til følgende forskellige platforme: PS4, PC og Xbox One. For Honor udkommer officielt den 14. februar 2017.

Spillet er et af Ubisofts forsøg på at indtræde på “hack and slash” markedet / genren inden for gaming. Derfor bliver netop denne titel interessant at følge, da Blizzard sidder tungt på genren med deres Diablo franshise.

Mass Effect Andromeda

Mass Effect Andromeda udgives i midten af marts måned 2017 i USA og Europa, hvor EU er lettere forsinket i forhold til USA. Mass Effect Andromeda er udviklet af BioWare og udgives som bekendt af Electronic Arts (EA).

Spillet kommer til udgivelse på både PC / Microsoft Windows, Xbox One og PS4, og bliver et af de mest ventede spil i år 2017.

Hvis du ønsker at forudbestille eller købe Mass Effect Andromeda til en fordelagtig pris, kan du med fordel anvende følgende link: Køb Mass Effect Andromeda PC (link fjernet). Hos mange af de større udbydere koster spillet 400-500 kroner, men det er muligt at købe spillet til mellem 300-400 kroner.