Fitness

Fitness eller en aktiv livsstil, er en nødvendighed i dag, hvilket blandt andet skyldes vores vaner i dagligdagen. Her tænker jeg primært på dem, som sidder meget ned og har en travl hverdag, og derfor ikke får prioriteret deres kostvaner.

Hvordan den enkelte udlever sin aktive og sunde livsstil, er naturligvis op til denne, så længe det bare prioriteres. Eftersom Danmark er et videnssamfund, har vi nemlig mange arbejdspladser, hvor folk ikke får rørt sig nok.

Løbetur på bro, fitnessDette kan medføre til en lang række problemer som eksempelvis overvægt, diabetes og hjertesygdomme. Når vi lever i et velfærdssamfund, kan det anses som værende vigtigt, at folk ikke får disse sygdomme, da det ellers går ud over os alle sammen.

Vi har derfor alle sammen et ansvar overfor hinanden i forhold til oplysning, og dette især grundet det nuværende samfundsmæssige udgangspunkt, hvilket er grunden til, at dette emne tages op i på hjemmesiden.

Derudover er fitness / en aktiv livsstil, også en nødvendighed for den enkelte i forhold til at holde sig selv ved lige. Dog kun hvis denne ønsker et langt og sundt liv, uden komplikationer i forhold til generelt velbefindende, udseende, hurtighed og styrke.

Læs også hvad er cirkeltræning?

Gratis styrketræningsprogram til fitness

Jeg har lavet et gratis styrketræningsprogram til fitness som kan ses i det følgende. Alt træning foretages på eget ansvar, da jeg ikke er uddannet inden for træning, men IT, læring og organisatorisk omstilling. Læs først angivelser i punktform for optimal træning ud fra mit fænomenologiske synspunkt herunder:

  • For maksimal vækst, træn muskelgruppe hver anden dag.
  • Tag omkring 3 sæt gange 10 repetitioner af hver øvelse. Herunder udarbejdes et eksempel på hvordan et muskelopbyggende træningsprogram kan se ud.
  • Kør dog ikke alle dage med mindre du føler, at du har energien til det. Udeluk eksempelvis 2-3 af dagene hvis du lige er begyndt at træne.
  • Øvelser, antal kg. etc. er vejledende.

Håber du kan anvende denne gratis træningsplan, og tøv ikke med at lave ændringer undervejs. God træning 🙂

Fitness i sammenhæng med kosten 

Madvanerne eller kosten er meget essentielt i forhold til fitness, da dårligere kostvaner har en stor betydning på ens evner til at kunne præsterer inden for sport og fitness generelt.

Derfor er det vigtigt, at kosten er i orden, og det kan være meget svært at finde rundt i. Her på siden, ses der nærmere på at give de mest optimale råd, baseret på undersøgelser fremfor mavefornemmelser.

Der er et hav af forskellige forslag og meninger derude, men i forhold til dette, er det vigtigt at være super kritisk. Dette grundet, at der er mange virksomheder, organisationer og brancheforeninger, der har interesse i at du vælger nogle bestemte produkter.

Det er blandt andet blevet ultra populært for virksomheder og andre interessenter at foretage deres egne undersøgelser, og fortolke disse til deres egen fordel, således de kan afsætte flere af deres produkter. I værste tilfælde, anvendes der potentielt lobbyisme (politisk påvirkning) i forhold til at få folk til at spise nogle bestemte produkter.

Lugols Jod?

Jeg har skrevet en artikel omkring jod, der kan være gavnlig for personer med interesse for sundhed. Læs også denne interessante artikel omkring Lugols jod.

Sundhed er et varieret begreb, men findes der en absolut sandhed i forhold til dette?