Livsstil

En af de væsentlige grunde til, at jeg har valgt livsstil som et af hovedemnerne på hjemmesiden, er at det også er en af mine store interesser. Den her sektion vil fungere som en generel tilgang til livsstil.

Helt overordnet i forhold til livsstil og livet generelt, har glæde en stor betydning. Hvis man ikke er glad, så er livet ikke så muntert. Derfor er glæde en af de vigtigste faktorer her i det fysiske liv. Dog er glæde en stor størrelse, og vi tænker alle sammen glæde forskelligt.

Der er nogen som tænker glæde i have mange penge fordi så kan de købe mad, ting, rejse eller andet. Det kan man dog i teorien blive ved med, og glædemætheden bliver måske hurtigt tømt ud igen, og det kan derfor opfattes som kortsigtede glæder.

Den langsigtede glæde er en helt anden størrelse. Den kommer som reelt indefra, og er ikke som sådan en del af den materielle verden. Den materielle verdens mange distraktioner kan derimod få os til at være ulykkelige. Eksempelvis hvis man føler, at man bør eje en bil, men ikke ejer en bil, eller man ikke har den krop man føler man skal have. De sociale medier kan give et forvrænget verdensbillede og livssyn. Det samme kan vores kulturelle afsæt, der også er en del af den materielle verden.

De underliggende sektioner kommer til at omhandle mere specifikke emner inden for livsstil. Begrundelsen for disse valg er blandt andet de store indflydelser de kan have i mange forskellige sammenhænge såsom etik, miljø og reel sundhed. Eksempelvis er veganisme i høj grad vigtigt i forhold til netop disse tre emner.

Herunder går siden lidt dybere ned i de to forskellige emner, således du i denne sektion også kan læse en smule nærmere omkring emnerne. Dog rådes du til at gå ind på emnets egen side ved at klikke på linket i menuen.

Læs også: De 9 essentielle aminosyrer og fuldkorns hvedemel

Den plantebaserede diæt

Oplysning omkring emnet, anses som værende af stor betydning. Der er mange der ikke tænker over, at dyr virkelig har det skidt i en længere periode, og efterfølgende bliver slået ihjel. Derfor er den plantebaserede diæt en fantastisk livsstil, da den tager dette i betragtning. Læs gerne artiklen omkring fordelene ved plantebaseret kost her på siden.

Den plantebaserede diæt handler om at undgå animalske produkter i forhold til mad, tøj og andre sammenhænge, hvor dyr bliver skadet i forbindelse med produkt eller menneskekontakt. Det ultimative er dog, hvis både dyr og mennesker lever under gode vilkår uden at blive slået ihjel unødvendigt.

Kød, fisk, æg og mælk er udelukket, men det kan ske, at man opdager animalsk tilsætning i madvarer man lige har spist. Det skal man ikke tage ilde op, men blot tage ved lære til næste gang.

Tøj af læder, pels og lignende bør også helt undgås, da det er produkter af en meget voldsom produktion, hvor producenterne kun tænker på profit. Dyrenes ve og vel tænkes der ikke særligt over, og deres trivsel anses derfor som værende ligegyldig i forhold til at udfærdige produkterne.

Fitness

Jeg begyndte at træne i fitnesscenter, da jeg startede på gymnasiet i 1.g. Lige siden har jeg stort set trænet flere gange om ugen, men dog med enkelte perioder uden træning. Fitness behøver dog ikke foregå i et center, men handler egentlig bare om at foretage noget fysisk aktivt, og gerne hver dag.

Dog forestiller jeg mig, at fitness på miruco.dk, primært kommer til at omhandle fitness i forhold til styrketræning og lignende. Det skyldes, at det er her min primære erfaring ligger. Jeg elsker at tage tage en ud på rulleskøjterne når vejret er godt.