Gode råd til ny bærbar computer til studie eller gaming

Sommeren er stille og roligt ved at være ovre, og der skal muligvis ud at købes ny bærbar computer til studie eller gaming. I forhold til dette, er der en række overvejelser, som den enkelte bør gøre op med sig selv.

Disse overvejelser er blandt andet, hvorvidt bærbaren skal være til gaming, all-around, eller udelukkende bare til studiet. Dette er vigtigt at have afklaret med sig selv, da bærbarmarkedet er ved at tage en stor drejning i den kommende tid.

Det er end ikke bare bærbarmarkedet, men hele PC-markedet, som er ved at tage en stor drejning. Det skyldes blandt andet en række nye teknologier fra Nvidia og andre store udviklere inden for hardware.

Studie bærbar

I forhold til at købe en studie bærbar, der bare skal kunne trække Office og en browser efter eget valg, er de fleste computere i dag gode nok til dette. Dog er der enkelte, som kræver lidt ekstra tålmodighed.

Hvis du er meget utålmodig, men har et budget, som du skal overholde, får du her en række tips til, hvad du skal se efter ved en måske kommende bærbar computer.

  • Minimum i3, og helst i5 eller i7.
  • Mindst 8GB Ram, da 4GB kan give problemer i forhold til loading af hjemmesider og flere ting åbne.
  • Gerne 15,6″ skærm eller mindre, da det bliver irriterende i længden af slæbe rundt på en stor og tung bærbar.

I forhold til andre ting, som også er rare, vil jeg foreslå følgende:

  • Lys i tastaturet.
  • Opløsning på 1080p (1920×1080)
  • Vægt på maks 2.7 kg
  • Numlock tastatur (afhænger dog af studiet og kræver som reelt bærbar på 15,6″)

Hvilken studiebærbar den enkelte bør købe, afhænger naturligvis af det enkelte studie, da visse studier kræver langt mere ydelse end andre.

Bærbar computer versus stationær computer til gaming

Herunder ses en video af Battlefield 4 på en stationær, der er udstyret med et Nvidia GTX 960, men forestil dig denne ydelse endnu bedre og på en bærbar.


Dette bliver højst sandsynligt muligt med de nye teknologier, som udkommer inden for den nærmeste fremtid til bærbare. Nvidia har udgivet nye grafikkort til stationære, herunder følgende:

  • GTX 1080
  • GTX 1070
  • GTX 1060

Disse ovenstående grafikkort, har en stor betydning for køb af ny computer, da de muligvis leverer stort set ens ydelse i bærbar såvel som stationær ud fra tests, der er udgivet på Notebookcheck.com.

Det betyder, at det nu virkelig er muligt at pakke ydelsen som på en stationær, ned i en bærbar computer. Derfor anbefales det i høj grad at vente indtil den nye GTX 10-serie udgives til bærbare.

Hvis du ikke har råd, bør du måske overveje et lån?

I forhold til lånemarkedet, er der mange muligheder for at få et lån og dermed råd til en bærbar eller anden computer. Det anbefales dog ikke at vælge et lån, da det kan blive bekosteligt.

Et af de bedste og billigste lån, er et SU-lån, hvilket klart er at anbefale. Hvis du ikke har mulighed for denne type, er der en række andre forskellige lån. Disse andre lån, kan du læse nærmere om på følgende side: Billige lån

På ovenstående side, er det også muligt at sammenligne de forskellige lån, herunder blandt andet mobillån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *