Online Markedsføring af fødevareprodukter

Dette indlæg kommer til at omhandle online markedsføring af fødevareprodukter med fokus på SEO. Indlægget baseres på en Q/A, hvor jeg har modtaget en række spørgsmål om onlinemarkedsføring i form af SEO og besvaret disse. Online markedsføring af fødevareprodukter med fokus på SEO, er kompliceret, da det er en udfordring at skelne mellem de forskellige produkter.

Spørgsmål 1 – Online markedsføring af fødevareprodukter

Jeg skal SEO optimere en side der sælger pålægsprodukter bl.a. kødpølse. Som har produktsider der i gennemsnit har 36 ord i selve brødteksten. I første omgang skal vi ikke skrive mere tekst, blot tilføje søgeord og søgetermer til den eksisterende, samt lave side titler, meta beskrivelser og h1 overskrifter.

Med pålægsprodukter som kødpølse, der har en meget lav søgevolumen generet, hvordan vil du så tilgå opgaven ift søgeordsanalyse? Jeg tænkte at anvende long-tail-keywords der havde noget med madpakken at gøre, men i frygt for at få siderne til at konkurrere med hinanden, skal der selvfølgelig være en hvis vægt på hvert enkelt pålægsprodukt f.eks. “kødpølse”. Men at finde synonymer for f.eks. kødpølse og spegepølse, synes jeg bliver meget ens. Hvad er dine erfaringer med sider der konkurrerer med hinanden? Og har du nogen anbefalinger til hvordan jeg kan undgå dette?

Svar 1

Til søgeordsanalysen vil jeg benytte Search Console, og se hvad der søges på i samspil med søgeordet “kødpølse” – fx “kødpølse fedtfattig” eller også vil jeg tjekke hos konkurrenterne, hvor der oftest er meget at hente. Meta beskrivelse med longtail søgeord, vil klart være med til at sikre den korrekte rangering.

Hvis ikke det er nok i sig selv, vil intern linkbuilding på longtail søgeord som reelt være nok efterfølgende. Selvom der er mange produkter, bør meta være nok, hvis det er godt lavet. Det bedste vil dog endegyldigt være at skrive længere tekster med interne links, som kommunikerer forskelligheden. Fordi det er interne links, er det okay hvis der er mere end 1 link pr. 100 ord.

(Du kan med fordel bestille et tilbud på online markedsføring, advertorials, SEO eller andre ydelser ved at kontakte mig på følgende mail: mcortzen@gmail.com.)

Spørgsmål 2 – Intern linking

Tusiden tak for din feedback og anbefalinger. Du skriver at jeg bør skrive længere tekster med interne links som kommunikerer forskelligheden – dette bør jeg dog have forklare. Hvis jeg f.eks. har 4 forskellige typer af kødpølser, skal jeg så linke fra den ene type af kødpølse til de 4 andre? eller skal jeg linke til f.eks. andre “light” pålægsprodukter? eller hvordan skal det forstås? 🙂

Svar 2

Her besvares spørgsmål om Intern linking i relation til online markedsføring af fødevareprodukter.

Håber jeg forstår opgaven rigtigt i forhold til at skabe diversitet SEO-mæssigt for produkterne på Google. Her er mit umiddelbare forslag: Hvis du har kødpølse nr. 1 som adskilller sig fra de andre ved at være fedtfattig, ville jeg linke internt fra kødpølse nr. 2, 3 og 4 til nr.1 på: “Fedtfattig kødpølse”. Hvis nr. 2 er krydret, vil jeg linke til den fra de andre på: “Krydret kødpølse”. Siden bør egentlig have en overkategori, der hedder pålæg med en underside: Kødpølse, og så undersider med de forskellige typer / brands eventuelt.

Men ved at gøre det på ovenstående måde, kan Google bedre skelne mellem de forskellige typer kødpølse. Derved vil eksempelvis den krydrede komme højere op end den fedtfattige når der linkes på den måde. Men ved ikke om det er denne type diversitet, der ønskes, eller om det er fordi, at SEO-værdien ikke samles i en overkategori, der bare hedder kødpølse eksempelvis.

(Du kan fordelagtigt bestille et tilbud på online markedsføring, advertorials, SEO, og andre ydelser ved at kontakte mig på følgende mail: mcortzen@gmail.com.)

Spørgsmål 3 – SEO-konkurrence på samme søgeord

Altså min opgave er at lave SEO-optimerede metabeskrivelser, side titler og brødtekst. Mit problem er, at der er 4 sider med produktet “kødpølse” værende store og små pakker, fedtfattige og økologisk. Og jeg havde svært ved at differentiere meta beskrivelserne, side titler og brødtekst fra hinanden. Det gør, at jeg er bange for at de konkurrer for meget med hinanden og derved søgte gode råd til hvordan jeg kunne skrive meta beskrivelser, side titler og brødtekst der var forskellige, trods det egentligt produkt var det samme. 🙂

Svar 3

Her besvares spørgsmål om SEO-konkurrence på samme søgeord i forhold til online markedsføring af fødevareprodukter.

Her ville jeg nok lave en overside som eksempelvis hedder “kødpølse”, således dette term får værdi nedefra undersiderne og op, og således mindsker differenceproblemet. Dermed er der også en overside, der kan klikkes videre fra, og udligner konkurrencen på termet kødpølse i forhold til undersiderne. Undersiderne skal selvfølgelig differentieres så meget som muligt stadigvæk, men er jo minimalt hvad der kan gøres i forhold til vægt, fedtprocent osv.

(Du kan med fordel bestille et tilbud på online markedsføring, advertorials, SEO eller andre ydelser ved at kontakte mig på følgende mail: mcortzen@gmail.com.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *